h

Voorrang mensen met poen Ravellaan van de baan

13 maart 2015

Voorrang mensen met poen Ravellaan van de baan

Foto: Google maps

Na van vragen van de SP en een daarop volgend gesprek met wethouder Jansen van wonen heeft Socius de toewijzing van wooneenheden aan de Ravellaan 96 ingrijpend aangepast. Niet degenen met veel poen krijgen nu voorrang, maar mensen die de handen uit de mouwen willen steken bij de verbouwing. SP-fractievoorzitter Tim Schipper is verheugd over deze snelle wending.

Schipper: "De regeling waar nu voor is gekozen biedt gelijke kansen voor iedereen om een woonplek aan de Ravellaan te bemachtigen. Wie zijn handen laat wapperen heeft een streepje voor. Een creatieve oplossing, wat mij betreft."

Het oorspronkelijke idee van voorrang voor mensen met veel geld was afkomstig uit een 'denktank' van de Provincie. Bijzonder, vind Schipper.

"Geen idee wat de Provincie van doen heeft met een pand in gemeentelijk eigendom. In een gesprek met de projectleider van Socius gaf deze ook aan er geen goed gevoel bij gehad te hebben. Tsja, ik zou zeggen bij twijfel niet inhalen, maar het is in ieder geval van de baan."

Reacties

Hoe bedoelt u van de baan. Het project is nog steeds gefinancierd volgens het originele plan, te weten vooruitbetaling huur of verkrijgen van een recht op een kamer na minimale investering. Het feit dat huurders 10% korting ( op bedrag van plusminus € 9.000,-) kregen voor 48 uur meeklussen, zet voor de arme student toch geen zoden aan de dijk. Fijn dat SP zich hard wil maken voor de arme student. Maar dit keer zonder noemenswaardig resultaat helaas...

Reactie toevoegen

U bent hier