h

Gevaarlijke situaties bij sloop Utrechtse gebouwen door daklozen en verslaafden

9 juli 2015

Gevaarlijke situaties bij sloop Utrechtse gebouwen door daklozen en verslaafden

Vanmorgen berichtte de lokale media dat bij het slopen van universiteitsgebouwen in Utrecht daklozen en verslaafden worden ingezet. Dit zou al tot verschillende levensgevaarlijke situaties hebben geleid.

Volgens de berichten worden daklozen en verslaafden via het re-integratieproject Pauropus, gehuisvest in de gemeente Doetinchem, aan het werk gezet bij een sloopbedrijf in Utrecht. De SP Doetinchem kreeg deze signalen over mogelijke misstanden ook binnen en heeft verschillende betrokkenen gesproken. Uit deze persoonlijke verhalen komt naar voren dat de uitkeringsgerechtigden in een onveilige situatie aan het werk worden gezet tegen een vergoeding van €0,50 per uur. De SP Doetinchem heeft al schriftelijke vragen gesteld aan het college. Ook in Utrecht stelt SP-raadslid Hilde Koelmans vanmiddag vragen in de commissie. Koelmans: “Ik zou graag willen weten van de wethouder of hij bereid is om de Universiteit en het sloopbedrijf hier op aan te spreken. Wij willen uiteraard zoveel mogelijk mensen aan werk helpen, maar wel onder goede arbeidsomstandigheden en met een passende vergoeding.”

Reactie toevoegen

U bent hier