h

In memoriam: Kees van der Graaf (1946-2015)

21 juli 2015

In memoriam: Kees van der Graaf (1946-2015)

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze fractiemedewerker en superactief lid van de afdeling Kees van der Graaf is overleden aan een herseninfarct. Hij was op vakantie bij vrienden in Zwitserland.

Kees kwam in 2005 aanwaaien bij de SP na een actie tegen bebouwing van de groenstroken langs het Amsterdam-Rijnkanaal, bij hem om de hoek. Vanaf de eerste dag zette hij zich met ziel en zaligheid in voor de partij. Hij beheerde het afdelingspand, was bestuurslid, verzorgde de verzending van partijblad de Tribune, beplakte ontelbare verkiezingsborden, verspreidde een niet te schatten hoeveelheid flyers, stond op de kraam, ging mee bij zo’n beetje alle huis-aan-huisacties. En nog een heleboel meer, zoals het burgerinitiatief tegen de verkoop van de stadsbus en de campagne 1 voor OV.

Vanaf 2007 was Kees – met een korte onderbreking – onbezoldigd medewerker van de fractie en stond op de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van 2006, 2010 en 2014. Hij deed voor ons tal van werkbezoeken, bezocht raadsinformatieavonden en campagnebijeenkomsten.

Begin oktober 2014 werd bij Kees leukemie geconstateerd. Na een zware strijd leek hij die te boven en meteen was hij weer overal te vinden waar wat te doen was voor de partij. In Zwitserland werd eerder deze week echter duidelijk dat de ziekte terug was. Hij zou een dezer dagen terugkomen naar Nederland voor verdere behandeling, maar zover mocht het dus niet komen. Kees is 69 jaar geworden.

We gaan Kees keihard missen. Niet in het minst om zijn nimmer aflatende gevoel voor humor, prikkelende opmerkingen en kritische commentaren. We verliezen met zijn overlijden een SP’er in hart en nieren.

Bestuur en fractie SP Utrecht

Reacties

Gewoon verpletterend nieuws, andere woorden kan ik er even niet voor vinden ......

Graag info wanneer afscheid genomen wordt van Kees.
met hartelijke groeten wim.

Lieve mensen van de SP, heel veel sterkte de komende tijd.

Beste Utrechtse SPers. Ik kende Kees nog niet zo lang, maar hij maakte altijd een zeer betrokken, hartelijke indruk. Nu ik lees wat hij betekende voor de partij (wat ik echt nog niet allemaal wist), kan ik dat gevoel handen en voeten geven. En begrijp ik ook dat we als partij een bijzonder mens gaan missen. Maar bovenal zullen veel "oudgedienden" een goede vriend zijn kwijtgeraakt.

Besfe sp
Ik wens Kees veel beterschap en veel sterkte met familie ik ken Kees ook van de acties tegen 1 voor Ov. En flyers ik vindt het verscheijkijk nieuws dit is niet te bevatten groet Tom

Kees van der Graaf was een heel vriendelijke, actieve en betrokken man. Zijn heengaan is ook voor de SP in Utrecht een groot gemis.Zijn nabestaanden wens ik veel sterkte toe.

Een zeer gedreven man en hart voor de zaak

Beste familie en vrienden van Kees en partijleden, gecondoleerd en veel sterkte gewenst. Dit is ontzettend vervelend nieuws. Kees heb ik gekend als een heel vriendelijke, humorvolle en betrokken man. Rust in vrede Kees.

ik had hem al gemist en maakte me zorgen, hij bleef zo maar weg, niets voor Kees! Hij kwam bij mij om over zijn ziekte te praten en het ging zo goed...Een prachtmens!

Reactie toevoegen

U bent hier