h

Zaterdag 18 juli: start vervolgactie 'Red De Zorg'

20 juli 2015

Zaterdag 18 juli: start vervolgactie 'Red De Zorg'

Foto: Hans Verschoor

Afgelopen zaterdag 18 juli gaf FNV voor Zorg op de Stadhuisbrug in Utrecht de aftrap voor het vervolg van de actie 'Red de Zorg'.

Foto: Hans Verschoor

Het was een succesvolle actie: op een zonnig Stadhuisplein voerde een grote groep  zorgmedewerkers en betrokkenen actie voor écht goede zorg. Dit deden ze samen met  FNV voor Zorg, de SP en Groenlinks. Uit Utrecht, Amersfoort en Maarssen kwamen ze: bij elkaar haalden zij zo’n 550 handtekeningen op. Mensen konden zich bovendien ter plekke aanmelden voor de grote zorgdemonstratie op 12 september in Amsterdam. Veel voorbijgangers kwamen spontaan op de actievoerders af om steun te betuigen en de petitie te tekenen.

Foto: Hans Verschoor

Samen optrekken: zorgmedewerkers, FNV, SP en Groenlinks. Met o.a. Gonnie Oosterbaan, Michel Eggermont, Heleen de Boer en Linda Vooortman.

Het is mooi om te merken dat de druk op staatsecretaris van Rijn toeneemt. Maar het is nog niet genoeg. De miljardenbezuinigingen moeten van tafel. Kwetsbare groepen mensen die ervan afhankelijk zijn mogen niet langer de dupe worden. Evenmin als de medewerkers, voor wie teruggang in loon en uren of zelfs ontslag dreigt. We gaan dan ook door met actievoeren totdat de zorg werkelijk gered is.

Doe mee en ondersteun de acties:

  • Teken de petitie (als je dat nog niet gedaan hebt)
  • Kom op 12 september naar de demonstratie in Amsterdam. De FNV zet gratis bussen in.

Op de site van FNV voor zorg vind je alle informatie. 

Aanmelden, meedoen? Dan kun je ook terecht bij Gonnie Oosterbaan 030-251 7631 of 06-5111 2567 

Foto: Gonnie Oosterbaan

MEER FOTO'S

ARTIKEL IN HET AD UTRECHT

Reactie toevoegen

U bent hier