h

FIETSTOUR VOOR RED DE ZORG

2 september 2015

FIETSTOUR VOOR RED DE ZORG

Foto: Hans Verschoor

Het Utrechtse Red de Zorg Comité organiseert op zaterdag 5 september een fietstour om op te roepen voor de Red de Zorg-demonstratie op 12 september in Amsterdam.

De tocht start om 11.00 uur op de Stadhuisbrug en zal vandaar langs zorginstellingen in Tuindorp-Oost en Overvecht gaan. Onderweg worden flyers over de Red de Zorg-campagne uitgedeeld. Bij zorginstellingen in Tuindorp-Oost en Overvecht maken de deelnemers een korte stop om de medewerkers en bewoners daar een hart onder de riem steken en iets lekkers aan te bieden.

Dit kabinet bezuinigt enorm op de zorg voor ouderen, jongeren die hulp nodig hebben, gehandicapten en mensen met psychische problemen. De thuiszorg, de dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap staan door overheveling naar de gemeente erg onder druk doordat er tot 40% minder geld beschikbaar voor is. Daardoor verliezen tienduizenden mensen in het hele land hun recht op zorg en zijn er al 65.000 banen in de zorg wegbezuinigd. Ook in Utrecht zijn de bezuinigingen merkbaar.

Aanmelden voor de fietstour bij Gonnie Oosterbaan (06-51112567, gonnie.oosterbaan@wxs.nl)

Reactie toevoegen

U bent hier