h

Utrecht verwelkomt vluchtelingen

16 september 2015

Utrecht verwelkomt vluchtelingen

Foto: SP

Afgelopen zaterdag vond er een grote inzamelingsactie plaats georganiseerd door 'Utrecht Verwelkomt', een initiatief waarbij welkomstpakketjes werden ingezameld voor vluchtelingen zodat zij zich welkom voelen bij hun aankomst in Nederland. Ook een aantal Utrechtse SP'ers heeft een pakketje ingeleverd.

De toestroom van vluchtelingen zal de komende jaren onze aandacht blijven vragen. De SP is van mening dat de huidige situatie onhoudbaar is en de omstandigheden waarin de vluchtelingen verkeren onaanvaardbaar. Vluchtelingen kunnen het beste worden opgevangen in hun eigen regio maar dan moeten we deze omringende landen, die op dit moment al miljoenen vluchtelingen opvangen, hier wel bij helpen. Daar hoort bij dat we ook een deel voor onze eigen rekening moeten nemen. SP-raadslid Nicole van Gemert: “Een snelle en makkelijke oplossing is er niet. Veel mensen lijken te denken dat een hek om je land plaatsen alle ellende buiten de deur zal houden. Dat is volgens ons kortzichtig en onmenselijk. Met het inleveren van mijn pakketje wil ik laten weten dat deze vluchtelingen welkom zijn in Utrecht en dat we samen willen zoeken naar een duurzame oplossing. We kunnen niet anders, we willen niet anders.”

Volgens de berichtgeving zijn er ongeveer 3500 Utrechters op de inzamelingsactie afgekomen die samen ruim 6000 pakketjes hebben gedoneerd.

Gisteren is ook bekend geworden dat er per direct een noodopvang wordt gerealiseerd in de Jaarbeurs. De eerste 200 vluchtelingen konden hier dezelfde avond nog terecht. De verwachting is dat daar de komende dagen nog 300 vluchtelingen bij komen. De Jaarbeurs is een tijdelijke noodoplossing, ondertussen wordt er druk gezocht naar tijdelijke locaties waar vluchtelingen voor langere tijd kunnen verblijven.

Reacties

En waar was de SP vandaag? Niet bij de demonstratie tegen Pegida!

Reactie toevoegen

U bent hier