h

Oudegeinlaan: Portaal maakt van inspraak een wassen neus

7 oktober 2015

Oudegeinlaan: Portaal maakt van inspraak een wassen neus

Een draagvlakmeting over sloop en sociaal plan houden vóór afloop van de termijn waarin de bewonersvereniging daarover advies mag uitbrengen. Het kan allemaal bij Portaal. Voor de zoveelste keer heeft de SP vragen gesteld over de gang van zaken bij het complex Oudegeinlaan in Hoograven.

De verhoudingen tussen verhuurder Portaal en bewonersvereniging BehOudegein zijn al lange tijd moeizaam. Dat kan ook niet anders, als de ene partij de huizen wil slopen en de andere partij wil dat niet. 

Dit keer was het helder. Portaal kondigde aan een draagvlakmeting over sloop en het sociaal plan te willen houden en bood de bewonersvereniging de gelegenheid daarover voor 31 oktober advies uit te brengen. De vereniging gaf aan dat te zullen doen.

Op 5 oktober begon Portaal echter al met het verspreiden van de draagvlakformulieren onder de huurders, met de vraag of ze akkoord zijn met de sloop en het sociaal plan. Reactietermijn tot 22 oktober.

SP-Fractievoorzitter Tim Schipper: "Volkomen onacceptabel. Inspraak wordt zo een wassen neus, afspraken waar ook de gemeente voor heeft getekend worden met voeten getreden. Het college moet nu echt op de rem trappen."

Ook de manier waarop het uiteindelijke draagvlak voor wordt gemeten is subjectief en dubbelzinnig, vindt de SP. Daarover meer in de ingediende vragen.

Reactie toevoegen

U bent hier