h

SP Utrecht steunt stakende buschauffeurs!

15 oktober 2015

SP Utrecht steunt stakende buschauffeurs!

Vanmorgen vroeg was SP Utrecht aanwezig bij de staking van het Utrechtse OV personeel. De SP was daar uit solidariteit met de buschauffeurs, die volgens plannen van het kabinet een deel van hun pensioen moeten inleveren. Op 10 juli sloot Minister Plasterk een loondeal met de kleine ambtenarenbonden. Een slechte deal vinden de SP en de FNV: een beetje erbij voor 600 duizend mensen, maar wel over de rug van álle 2,8 miljoen ABP-deelnemers waaronder de werknemers van Qbuzz en GVB.

 

SP -raadslid Michel Eggermont was ook bij de staking vanochtend: “de chauffeurs zijn terecht woedend. Deze deal zorgt ervoor dat de pensioenen van buschauffeurs tot 200 euro worden verlaagd. Jongere chauffeurs tot 35 jaar raken zelfs 16% van hun pensioen kwijt door dit akkoord”. De SP stond vanaf 5 uur bij de poort en sprak met de stakende werknemers. “Het is goed dat er gestaakt wordt, dit kunnen de chauffeurs niet over hun kant laten gaan” aldus Eggermont.

De SP zal de chauffeurs en de FNV blijven steunen in hun strijd voor het behoud van de pensioenen!

 

Reactie toevoegen

U bent hier