h

Stakers grootmetaal geven werkgevers een ‘warm’ welkom!

16 november 2015

Stakers grootmetaal geven werkgevers een ‘warm’ welkom!

Foto: SP Utrecht

Utrecht was vandaag het strijdterrein van de werkers uit het grootmetaal. De ruim 2000 stakers kwamen uit alle delen van het land om de werkgevers een warm welkom te heten, die in de Jaarbeurs hun jaarvergadering hielden. De werknemers eisen afschaffing van het jeugdloon, meer zeggenschap en een loonstijging van 3%. De SP was erbij om de stakers te steunen.

 

Foto: SP Utrecht

“30.000 stakingsuren zijn er al uit de stakingskas betaald de laatste maanden” zei FNV-campagneleider Jos Brocken vandaag bij de manifestatie. Volgens stakers uit Groningen verlopen de CAO-onderhandelingen stroef. “De werkgevers willen de macht van de vakbonden breken door de onderhandelingen zo te rekken,” zei één van hen. “Ik ben inmiddels in de 50, ze maken mij de pis niet meer lauw. Ik maak me vooral zorgen om mijn zoon die voor een mager jeugdloontje fulltime werkt.”

 

Reacties

net stukje!

Reactie toevoegen

U bent hier