h

“TSN valt om, de zorg moet overeind blijven”

27 november 2015

“TSN valt om, de zorg moet overeind blijven”

Vandaag werd bekend dat thuiszorgorganisatie TSN uitstel van betaling heeft aangevraagd. Dat betekent bijna zeker dat de zorggigant, die onder andere in Utrecht thuiszorg verleent, op het punt staat om failliet te gaan. De SP in Utrecht maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen en heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder.

De socialisten vragen zich af hoeveel mensen in Utrecht thuiszorg krijgen van TSN en wat dit voor die mensen gaat betekenen. SP raadslid Nicole van Gemert: “TSN valt dan misschien wel om, maar de zorg voor de mensen moet absoluut overeind blijven.”

TSN kwam al eerder in het nieuws vanwege de vaak lage lonen die de thuiszorgmedewerkers kregen. Onlangs kreeg TSN van de rechter te horen dat duizenden thuiszorgwerkers onterecht een lager loon hebben gekregen.

Van Gemert: “TSN is een relatief kleine speler in Utrecht, maar de mensen die zorg krijgen van TSN en de thuiszorgmedewerkers mogen hier absoluut niet de dupe van worden. Ik vraag mij of niet meer zorgorganisaties hetzelfde lot zullen ondergaan. Ik ben benieuwd hoe de wethouder de zorg voor iedereen in Utrecht gaat garanderen.”

Reactie toevoegen

U bent hier