h

Utrecht zet vluchtelingen niet op straat

26 november 2015

Utrecht zet vluchtelingen niet op straat

De Raad van State heeft vandaag de uitspraak gedaan dat het kabinet eisen mag stellen bij de opvang van illegalen. Dat betekent dat als een uitgeprocedeerde vreemdeling niet meewerkt aan uitzetting, opvang geweigerd mag worden. De SP vindt dat iedereen recht heeft op “bed, bad en brood” en is blij dat de wethouder vanavond in de gemeenteraad nogmaals heeft toegezegd dat in Utrecht geen man, vrouw en kind zonder perspectief op straat mag belanden.

Afgelopen mei was de bed-bad-broodregeling al onderwerp van discussie in de gemeenteraad. Een ruime meerderheid van de raad verwierp toen het kabinetsakkoord over de versoberde opvang van illegalen omdat het akkoord onwenselijk, onacceptabel en onuitvoerbaar gevonden werd. SP-raadslid Nicole van Gemert: “Utrecht zet deze lijn voort en laat deze kwetsbare groep mensen niet vallen. Voor alle individuele gevallen is en blijft opvang beschikbaar.”

Reacties

Dat is volkomen duidelijk!

Reactie toevoegen

U bent hier