h

Stad op slot voor huisjesmelker van Hooijdonk

10 december 2015

Stad op slot voor huisjesmelker van Hooijdonk

Foto: SP Utrecht

De Utrechtse SP heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het huis van Marcel van Hooijdonk. De socialisten hingen een groot slot op de toegangspoort naar het landhuis van de beruchte huisjesmelker. Van Hooijdonk kwam onlangs opnieuw in het nieuws toen bekend werd dat hij zijn huurders aan de Zamenhofdreef weg probeert te jagen. SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Van een huisjesmelker als deze die stelselmatig zijn huurders te veel geld vraagt, in gevaar brengt en nu ook wegjaagt, moet de gemeente op een gegeven moment het beheer van de panden overnemen.”

Een half jaar geleden kreeg de huisjesmelker al de infame ‘Huisjesmelker van het jaar award’ uitgereikt. Huurders klaagden toen over brandveiligheid van de woningen en over vuilnis dat de ingang blokkeerde. Een aantal van hen kreeg ook huurverlaging nadat ze bij de huurcommissie bezwaar hadden gemaakt tegen de hoogte van de huur. “Van Hooijdonk pakt ze nu daarvoor terug door drugsverslaafden en mensen met psychische problemen in huis te nemen. Dan gaan ze vanzelf wel weg, lijkt hij te denken”, aldus Schipper.

Voor de SP is de maat vol. “Onze wethouder Paulus Jansen gaat de huurders nu helpen bij het zetten van gerechtelijke stappen. Dat is prima, maar ik geloof nooit dat van Hooijdonk zijn leven gaat beteren. Dan is er maar één manier: de stad op slot voor de man.” 

Reacties

Hier nog een huurder van hem. Ik stroop de mouwen alvast op. Lomanlaan rules en wij laten ons niet wegpesten

Reactie toevoegen

U bent hier