h

SP blij met handhaven democratie

22 februari 2016

SP blij met handhaven democratie

Foto: SP

Vandaag maakte burgemeester Van Zanen bekend dat, bij het referendum over het Associatieverdrag met Oekraïne op 6 april, er op 141 stembureaus kan worden gestemd. Dat zijn er 18 meer dan aanvankelijk het plan was. De SP is blij dat de burgemeester de democratie ook hoog in het vaandel heeft staan.

Op 30 oktober stelde de SP nog schriftelijke vragen over het aantal locaties waar op 6 april gestemd kan worden voor het referendum. In de beantwoording gaf het college aan niet van plan te zijn om te bezuinigen op het aantal stemlocaties. SP-raadslid Michel Eggermont: Vorige week kwam via NOS naar buiten dat de gemeente toch 19 locaties ging sluiten. Onder deze locaties zaten o.a. Zorgcentrum 'Albert van Koningsbruggen', Serviceflat 'De Keizershof' en Revalidatiecentrum 'De Hoogstraat'. Dat was voor ons onacceptabel.”

Het is de burgemeester niet gelukt om alle geschrapte locaties in een paar dagen te laten herstellen. De SP betreurt het dat het niet is gelukt om een stembureau in te richten op het Boerhaaveplein in Kerkcentrum Nicolaas-Monica. Ondiep heeft hierdoor nog maar één stembureau, op de Laan van Chartroise. Eggermont: “Vanwege het vaststellen van de stemlijsten kan dat nu helaas niet meer hersteld worden. De volgende keer horen we graag eerder van de gemeente waar alle stembureaus ingericht worden. Er mag niet beknibbeld worden op de democratie.”

 

Reactie toevoegen

U bent hier