h

SP woedend om reactie Portaal aan tijdelijke huurders Oudegeinlaan

11 maart 2016

SP woedend om reactie Portaal aan tijdelijke huurders Oudegeinlaan

Foto: SP Utrecht

Gisteren maakte Portaal bekend dat de tijdelijke huurders aan de Oudegeinlaan hun te veel betaalde huur niet terug gaan krijgen. Hoewel Portaal erkende dat het niet de juiste berekening hanteerde bij het vaststellen van de huur, was de corporatie alleen bereid om nieuwe huurders een lagere huurprijs aan te bieden. SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Natuurlijk heel mooi dat Portaal na actie van de bewoners besloten heeft om de huur voor nieuwe huurders de verlagen, maar de te veel betaalde huur vervolgens niet teruggeven is ronduit schofterig!” Schipper wil dat wethouder Paulus Jansen actie onderneemt.

Bij een buurtonderzoek kwam de SP enkele weken geleden erachter dat de tijdelijke huurders, tegen de afspraken in, meer betaalden dan de vorige reguliere huurders. Schipper: “We kwamen huurders tegen die door de berekening van Portaal inmiddels al wel 1.500 euro te veel  huur hebben overgemaakt.” Eerder liet wethouder Jansen ook al weten het niet met de rekenmethode van Portaal eens te zijn. 

Reacties

Niet alleen te veel huur.. ook nog heel rare dingen met oude ketels, koolmonoxide en communicatie tussen huurders en Portaal/FMT.
Heel veel onbeantwoorde vragen

Dit betekent toch niet dat de tijdelijke huurders ook nog eens gewoon hun te hoge huur moeten gaan doorbetalen? Dat zou helemaal van de ratten besnuffeld zijn !

Portaal is vogelvrij. Ze doen wat ze willen. Ze liegen en laten je zwaar in de steek. En daar moet je dan veel voor betalen. Geen goed woord over voor een sociale woningbouw verhuurder die over lijken gaat.. Die alleen bezig is met hum zelf. Huurdertje pesten veel betalen wenig geven.

Reactie toevoegen

U bent hier