h

Dankzij Blok 1000 euro voor dit hok! (Update)

19 april 2016

Dankzij Blok 1000 euro voor dit hok! (Update)

De Utrechtse en Amsterdamse gemeenteraadsfracties van de SP, PvdA en Groenlinks hebben samen met huurdersverenigingen  op 19 april actie gevoerd tegen de plannen van Minister Blok om voor die steden schaarstepunten in te voeren. Door deze puntentelling is het mogelijk om de huren voor kleine nieuwbouwwoningen – die nu nog onder de 710 euro per maand liggen - te laten stijgen tot 900 of 1000 euro per maand. SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Deze maatregel gaat alleen maar de kas van de investeerders spekken en maakt wonen in Utrecht en Amsterdam nog duurder.”

De nieuwe puntentelling is bedoeld als financiële steun voor beleggers. Die zouden door de mogelijkheid van hogere huren eerder bereid zijn om te investeren in nieuwe woningen. “Deze maatregel is een oplossing voor een probleem dat niet bestaat. De investeerders vinden hun weg al naar Utrecht en er zitten al 7000 woningen in de pijplijn.” De actie werd ook gesteund door de PvdA fracties uit beide steden. “Het is nu hopen dat de PvdA in de Tweede Kamer luistert naar de verstandige stem van de PvdA’ers in Utrecht en Amsterdam.”

Update: "Zonder ons was het allemaal nog veel erger geweest. Ik ben blij dat ik het zo klein heb kunnen maken", zei PvdA-woordvoerder wonen Albert de Vries tegen de actievoerders. De Tweede Kamerfractie van de PvdA stemde tegen de motie van de SP. 

Hij was niet alleen. Ook de PVV (Hallo Henk en Ingrid) D66, CDA en de ChristenUnie vinden het blijkbaar prima dat je de hoofdprijs moet betalen voor een hok.

Schipper: "Uiteraard laten we het er niet bij zitten. Er komen nog tal van gelegenheden om dit wanbeleid van tafel te krijgen. Die gaan we dan ook pakken."

Reactie toevoegen

U bent hier