h

Portaal teruggefloten: tijdelijke huurders krijgen honderden euro’s terug

4 april 2016

Portaal teruggefloten: tijdelijke huurders krijgen honderden euro’s terug

Foto: SP Utrecht

Vandaag werd bekend dat woningcorporatie Portaal honderden euro’s terug moet betalen aan de tijdelijke huurders van het Oudegeinlaan-complex. De corporatie kwam eerder in het nieuws toen bleek dat het een andere interpretatie aanhield van de regels rond de hoogte van de huren dan de gemeente. SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Door de nieuwe berekening gaan de huren van nieuwe huurders tientallen euro’s omlaag en krijgen de huidige huurders daarnaast hun teveel betaalde huur terug. Een geweldig resultaat dat laat zien dat actievoeren werkt!”

De situatie kwam aan het licht na een buurtonderzoek van de SP. Al snel kwamen ook bewoners in actie en liet wethouder Paulus Jansen (SP) weten dat de rekenmethode van Portaal niet deugde. Volgens de afspraken tussen de gemeente Utrecht en de corporaties mogen tijdelijke huurders niet meer betalen dan de vorige reguliere huurders. Schipper:  “Met deze nieuwe rekenmethode is Portaal eigenlijk terecht teruggefloten. Het is nu de vraag of deze situatie nog meer in Utrecht voorkomt.”

Reactie toevoegen

U bent hier