h

Nul op de Meter De Wierslaan: maar wat kost het?

19 juli 2016

Nul op de Meter De Wierslaan: maar wat kost het?

Foto: Tim Schipper

In grote meerderheid kozen de bewoners van de De Wierslaan (Oudegeinlaan-Hoograven) voor de ‘Nul-op-de-meter’-variant, toen corporatie Portaal de voorbereidingen trof voor de renovatie. Het wachten was op de afronding van de wetgeving rond de zogeheten Energieprestatievergoeding (EPV), voordat gestart kon worden met de verbouwing. Ruim daarvoor is Portaal echter al begonnen en hebben de huurders nog geen idee wat ze straks aan woonlasten gaan betalen. Fractievoorzitter Tim Schipper van de SP heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W.

Schipper: “De wet zelf is inmiddels aangenomen in de Eerste Kamer, maar nog niet in werking getreden. Er moet ook nog een aantal regelingen uitgewerkt worden door de minister. Bovendien is er helemaal geen overeenstemming tussen de huurders en Portaal over de hoogte van de vergoeding, zoals de wet voorschrijft.”

In een informatiebrochure van Portaal werd de bewoners voorgespiegeld dat de netto woonlasten voor iedereen hetzelfde zouden blijven na de renovatie, maar in de wet staat dat mag worden uitgegaan van het gemiddelde verbruik in het complex.

Schipper daarover: “Stel dat je heel zuinig was met energie, zeg € 75 per maand. Als het gemiddelde lag op € 125, dan ben je straks zwaar de pineut. En door alle onduidelijkheid over de uitwerking van de wet kan je als huurder ook nog niet terecht bij de huurcommissie om de boel aan te vechten. Het is de wereld op zijn kop op deze manier.”

Het laatste woord zal er ook na de beantwoording van de vragen van Schipper niet over gesproken zijn, want inmiddels stromen de klachten binnen over de uitvoering van de werkzaamheden, het niet nakomen van afspraken over vergoedingen en te plaatsen apparatuur. Wordt vervolgd dus.

Lees hier meer over de SP en het complex Oudegeinlaan.

Reactie toevoegen

U bent hier