h

Succes: Verhuizing buurtbieb Lunetten van de baan!

16 oktober 2016

Succes: Verhuizing buurtbieb Lunetten van de baan!

Foto: SP

Een aantal weken geleden werd bekend dat er plannen waren om de wijkvestiging van de bibliotheek in Lunetten te verhuizen. De nieuwe locatie zou voor de helft kleiner zijn, en tussen een aantal kantoorgebouwen liggen aan de rand van de wijk. In reactie daarop is de SP een buurtonderzoek gestart. Daaruit kwam naar voren dat veel Lunettenaren deze verhuizing niet zagen zitten.

Ook de wethouder vastgoed (Paulus Jansen) zag het niet zitten. Het zou voor de Musketon een verslechtering inhouden en daarmee ook voor de buurt. Inmiddels is de bibliotheek teruggekomen op het idee om te verhuizen. Voorlopig is de verhuizing dus van de baan. Desalniettemin wil de bibliotheek nog steeds dat de huidige locatie in de Musketon 2,5 keer kleiner wordt, dit terwijl er uit ons onderzoek naar voren kwam  dat er nu al weinig kinderboeken zijn en een vraag naar studieplekken voor studenten.

Eerder heeft de SP opgeroepen voor een wijkbijeenkomst over de verhuizing van de bibliotheek. Deze zal nog steeds door gaan, maar in het kader staan van de toekomst van de wijkvestiging.

Wat: buurtbijeenkomst over de toekomst van bibliotheek Lunetten

Waar: de Musketon, Hondsrug 19

Wanneer: woensdag 19 oktober, inloop 19:30 uur, start programma 20:00 uur

Reacties

aan: hilde koelhuis
Beste Hilde,
wij weten het als BOL nu ook niet meer: bieb Lunetten heeft toch wee 2 dagen geleden aangekondigd te willen verhuizen. Weet jij wat meer?
zie: http://www.bibliotheekutrecht.nl/nieuws/stand-van-zaken-verhuizing-bibliotheek-lunetten-.html
vriendelijke groet
hein van kruijsdijk, BOL vz.

Reactie toevoegen

U bent hier