h

Raad volgt SP: Geen gratis maaltijden meer

14 november 2016

Raad volgt SP: Geen gratis maaltijden meer

Foto: SP
Begin dit jaar werden de raadsmaaltijden ingevoerd. De SP stoorde zich er al sinds het begin aan dat deze maaltijden gratis waren. Vaak bleef er een absurde hoeveelheid eten over, dat vervolgens de vuilnisbak in ging. ‘Raadsleden krijgen een riante vergoeding voor hun werk’, aldus Tim Schipper fractievoorzitter van de SP, ‘we kunnen ons eten makkelijk zelf bekostigen’. Afgelopen donderdag is bij de bespreking van de programmabegroting een motie aangenomen van de SP tegen de voedselverspilling in de Gemeenteraad. Alle partijen, op D66 na, stemden voor de motie.
 
Door het voorstel van de SP moeten raadsleden nu van te voren intekenen, zodat er niet te veel eten ligt. Ook moeten raadsleden voortaan zelf de maaltijd betalen.

Reactie toevoegen

U bent hier