h

Ondiepers overhandigen handtekeningen tegen parkeerverbod

19 april 2017

Ondiepers overhandigen handtekeningen tegen parkeerverbod

Foto: Eduard van Scheltinga

Ondiepers willen meebeslissen over hun buurt. Maar plots werden zij verrast doordat 5 parkeervakken door de gemeente in hun straat waren afgekruist. Zij zijn samen met de SP een handtekeningenactie gestart om het parkeerverbod te stoppen. Gisteravond overhandigden zij de massaal gesteunde petitie aan GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen. "Wij steunen de Ondiepers van harte om een betere buurt voor elkaar te krijgen", zegt SP'er Eduard van Scheltinga.

De gemeente wil het parkeerverbod invoeren vanwege de schoolbus die bij de school in de straat moet zijn. In plaats van de parkeervakken voor de school, wil de gemeente hiervoor de parkeervakken voor de huizen van de buren gebruiken. Doordat de bewoners van zich hebben laten horen, wordt nu samen met hen gekeken wat wel een goede oplossing is. Van Scheltinga: "Door je te organiseren, krijg je een betere buurt voor elkaar. Iedereen moet kunnen meebeslissen over zijn of haar eigen buurt".

Reactie toevoegen

U bent hier