h

Uitnodiging: Algemene ledenvergadering op woensdag 19 april

5 april 2017

Uitnodiging: Algemene ledenvergadering op woensdag 19 april

Foto: SP

Vanaf januari hebben we keihard gelopen voor de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hoewel we op een beter resultaat hadden gehoopt, heeft het niet aan de Utrechtse SP’ers gelegen die meegeholpen hebben tijdens de campagne. Elke campagne moet besproken worden zodat we hier de lessen uit kunnen halen voor de volgende campagne. Die zal al over een jaar plaats vinden als er in maart 2018 voor de gemeenteraad gestemd gaat worden. Daarom worden alle leden uitgenodigd voor een algemene ledenvergadering die op woensdag 19 april gehouden zal worden vanaf 20:00 uur aan de Wijde Begijnestraat 122.

WAT TE DOEN?

Honderden leden waren actief. Honderduizend verkiezingsfolders zijn op de deurmatten van de stad gevallen. Honderden euro’s haalden we op aan verkiezingsaandelen. Tientallen leden waren actief aan de deur of stonden op markten. En ondertussen streden we ook nog eens samen met buurtbewoners voor de terugkeer van buslijn 6 in Hoograven. We gaan bespreken hoe dit is gegaan en wat we ervan kunnen leren.

Daarnaast zullen we ook vooruit moeten kijken naar de komende maanden. Overal in de stad zijn we bezig met het opzetten van acties en met het doen van buurtonderzoek. Hoe gaan we ons beter organiseren in de buurten? Met welk verhaal zullen de Utrechters ons straks kennen? De eerste plannen gaan we bespreken.

Een derde agendapunt zal het kiezen van onze afvaardiging naar de regioconferentie van zaterdag 22 april zijn. Samen met afdelingen uit de hele regio Utrecht bespreken we de campagne. Oud FNV-organizer Sarah Dobbe zal op de regioconferentie wat meer gaan vertellen over het organiseren van de buurten en het meekrijgen van mensen. Alle leden kunnen zich opgeven hiervoor. Er zijn in totaal 22 plekken beschikbaar en de leden die op de ledenvergadering een meerderheid van de stemmen krijgen gaan mee.

De komende maanden gaat het erop aan komen. Met de ervaring en energie die we hebben opgedaan met de verkiezingscampagne gaan we nu aan de slag om ook buiten verkiezingstijd op straat te staan. De ledenvergadering op woensdag 19 april is daarin de eerste stap, dus wees erbij!

Reactie toevoegen

U bent hier