h

Lijn 6 terug? Doe mee op 10 juni!

3 juni 2017

Lijn 6 terug? Doe mee op 10 juni!

Foto: Ed van Scheltinga / SP Utrecht

Bus 6 moet terug! Die hartekreet kregen we de afgelopen tijd talloze malen te horen van bewoners uit Hoograven en daarbuiten. Gezamenlijk trekken we al langere tijd op in de strijd om dit voor elkaar te krijgen.

Vandaag was het opnieuw tijd voor actie. Mét Emile Roemer en een grote groep vrijwilligers en met een rood SP-busje riepen we de buurtbewoners van Hoograven-Zuid op een manifest te tekenen. Dat gaan we volgende week zaterdag aanbieden aan Gedeputeerde Verbeek van de provincie Utrecht, die dan op bezoek komt. 

Het leverde heel veel positieve reacties op. Bijna iedereen die thuis was wilde tekenen. De eerste handtekening kwam voor rekening van de eigenaar van buurtwinkel Salaam aan de IJsselsteinlaan, die door Emile persoonlijk in ontvangst werd genomen. Aan de deuren en bij ons busje was volop ruimte voor goede en leuke gesprekken.
 

video: Hans Verschoor SP Utrecht

Foto: Ed van Scheltinga / SP Utrecht

In aanloop naar volgende week zaterdag gaan we met ons manifest langs bij nog meer Hoogravenaren, winkeliers en gezondheidswerkers uit de wijk, Dinsdag 6 maart staan we op het Smaragdplein.

Het programma voor zaterdag 10 juni:

Om 11.00 uur ontvangen we Gedeputeerde Jacqueline Verbeek bij de eindhalte van lijn 1 op de IJsselsteinlaan. Daarvandaan lopen we samen met haar naar ’t Goylaan, waar de koppeling met de oude route terug moet komen.

Bij de halte op de Constant Erzeijstraat bieden we haar het manifest aan, dat oproept om de oude vertrouwde buslijn terug te laten keren. Dat gebeurt rond 11.45 uur. Lijn 6 terug? Loop mee vanaf de IJsselsteinlaan of kom naar ’t Goylaan!

Meer weten? Bel met Michel Eggermont (06-81082068), of stuur een email naar utrecht@sp.nl.

Reacties

Veel succes 10 juni. Hopelijk komt de gedeputeerde tot het goede inzicht. De inwoners van Hoograven verdienen het!

Reactie toevoegen

U bent hier