h

SP presenteert aanvallende kandidatenlijst

20 december 2017

SP presenteert aanvallende kandidatenlijst

Foto: SP Utrecht

Update 5 januari 2018: de Algemene Ledenvergadering is in ruime meerderheid akkoord gegaan met de voorgestelde kandidatenlijst. Dit betekent dat Tim Schipper nu officieel onze lijsttrekker is en de overige kandidaten hun voorgestelde plek op de lijst behouden. Wij gaan met al deze SP'ers vol vertrouwen de verkiezingen in. Tim en alle andere kandidaten: van harte gefeliciteerd!


Vandaag maakt de SP de conceptkandidatenlijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 gehouden worden. SP-fractievoorzitter Tim Schipper voert de lijst aan. De hoogste nieuwkomer is Ruurt Wiegant op de tweede plek.

Tim Schipper: ‘Ik ben trots op de lijst die ik hopelijk straks mag aanvoeren. We hebben een mooie mix van ervaring en van nieuw talent. Met deze lijst kunnen we een team vormen dat aanvallend is. Dat actie voert samen met buurtbewoners voor de terugkeer van buslijn 6 in Hoograven, voor goede renovaties in Kanaleneiland en Overvecht en voor veilige wegen in Ondiep.’

Ruurt Wiegant is sinds 2012 actief voor de SP. Hij heeft zich ingezet voor veilige wegen in Ondiep en voerde de acties aan tegen uitbreiding van de afvalpas. De volgende nieuwkomer is Agata Troost op de derde plek. Zij is actief voor ROOD, de jongeren van de SP, en heeft bij ROOD acties opgezet voor onder andere de medewerkers van Deliveroo die als schijnzelfstandige moeten werken.

Huidig SP-raadslid Michel Eggermont staat op plek 4. In Hoograven was hij het afgelopen jaar actief voor de terugkeer van buslijn 6 in de wijk. Op plek 5 staat Jennie Kohsiek, zij werkt voor het Leger des Heils en is actief voor de SP-Hulpdienst. Daar helpt zij mensen die bij de SP aankloppen voor hulp bij geschillen met de gemeente of de woningcorporaties, het lezen van onbegrijpelijke brieven en de weg vinden in de wirwar van regels van de overheid.

Lijstduwer en kandidaat-wethouder is Paulus Jansen. Jansen is sinds 2014 wethouder voor de SP in Utrecht en heeft een imposante lijst met successen op zijn conto staan. Zo worden er weer netto 1800 sociale huurwoningen bijgebouwd, in plaats van dat er duizenden worden afgebroken zoals de afgelopen 15 jaar gebeurde. Ook zorgde Jansen ervoor dat duizenden Utrechters met een laag inkomen een fikse huurverlaging kregen.

De kandidatenlijst wordt vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 5 januari.

Kandidatenlijst:

 1. Tim Schipper
 2. Ruurt Wiegant
 3. Agata Troost
 4. Michel Eggermont
 5. Jennie Kohsiek
 6. Karin Zwamborn
 7. Miloš Todorovic
 8. Jeroen van Rosmalen
 9. Eduard van Scheltinga
 10. Nicole van Gemert
 11. Hilde Koelmans
 12. Hans Verschoor
 13. Chris Baerveldt
 14. Tim Platenkamp
 15. Ludka Lyskawa
 16. Wimar Hebels
 17. Sengul Sözen
 18. Lies Schmidt
 19. Hans van Ouwerkerk
 20. Coby van Ouwerkerk
 21. Gonnie Oosterbaan
 22. Michael Schulpen
 23. Chris Boon
 24. Melissa Romani
 25. Joop Furman
 26. Carolus Schmitz
 27. Jip van Dort
 28. Jasper van Dijk
 29. Nine Kooiman
 30. Paulus Jansen

U bent hier