h

Overvechters krijten zebrapad op straat tegen hardrijders

28 februari 2018

Overvechters krijten zebrapad op straat tegen hardrijders

Foto: Eduard van Scheltinga

In Overvecht wordt volgens bewoners veel te hard gereden. Bewoners rondom de Muylenborchdreef willen daar verandering in brengen en kwamen vandaag in actie met hulp van de SP. Ze krijtten zelf een zebrapad op de Rapenburchdreef om duidelijk te maken dat er een veilige oversteekplaats naar de speeltuin moet komen. SP-kandidaat-raadslid Ruurt Wiegant: ‘Een bewoner zei dat hij de weg daar zo onveilig vindt dat hij zijn kleinkinderen niet zomaar buiten durft te laten spelen.’

Het hard rijden is de bewoners in een groot deel van Overvecht een doorn in het oog. Dat ondervond de SP in gesprekken met bewoners. Het hele jaar door sprak de SP in onder andere Overvecht met mensen aan de deur. Wiegant: ‘De actie voor een oversteekplaats naar de speeltuin is het begin. Wonen in een veilige buurt is een basisbehoefte. Veel Overvechters zeggen al jaren dat er te hard in hun buurt wordt gereden. Zij hebben het gevoel dat ze roependen in de woestijn zijn. De gemeente moet juist aan hun kant gaan staan.’

Foto: Eduard van Scheltinga

Foto: Eduard van Scheltinga

Reacties

Beste SPers,

sinds kort zijn de snelheid drempels op de Theemsdreef verwijderd .Het is nu werkelijk een racebaan.Het wachten is op de eerste grote klapper .
Heel goed gedaan gemeente Utrecht.

Dit is geen krijt, dit is spuitlak. Graffity is cool! Het bereikt mij beter dan een verkiezingsprogramma op internet.

Reactie toevoegen

U bent hier