h

Succes SP: 1800 nieuwe sociale huurwoningen in merwedekanaalzone

8 februari 2018

Succes SP: 1800 nieuwe sociale huurwoningen in merwedekanaalzone

Foto:

De SP heeft er in de gemeenteraad voor gezorgd dat er gegarandeerd 1800 nieuwe sociale huurwoningen in de Merwedekanaalzone worden gebouwd. In de Merwedekanaalzone worden in totaal 6000 woningen gebouwd. Het plan was om 1800 hiervan sociale huur te maken, maar de gemeente hield nog wel een slag om de arm. Daardoor kon dit aantal nog fiks dalen. De SP heeft deze slag om de arm weten te schrappen waardoor er nu definitief 1800 sociale huurwoningen worden gebouwd.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: ‘Zo’n voorbehoud kan veel te makkelijk misbruikt worden door een volgend stadsbestuur dat die zone lekker wil volplempen met onbetaalbare woningen. Ik ben erg blij dat een meerderheid van de Raad het met ons eens is dat er echt werk gemaakt moet worden van sociale huur in Utrecht, want dat is hard nodig. Wonen in Utrecht moet ook voor mensen met een kleinere beurs betaalbaar zijn.’

Reactie toevoegen

U bent hier