h

SP trekt aan de bel over parkeeroverlast Smaragdplein

30 mei 2018

SP trekt aan de bel over parkeeroverlast Smaragdplein

Foto: Google Street View

Een brandbrief van de winkeliers van het Smaragdplein over parkeeroverlast en gesprekken met direct betrokkenen zijn voor de SP aanleiding om mondelinge vragen aan het college te stellen. De SP vindt de ontstane situatie aan het Smaragdplein zeer zorgelijk en onwenselijk en wil met CDA, PvdA en VVD dat de gemeente met de winkeliers in gesprek gaat om samen snel tot een goede oplossing te komen.  

Begin april 2018 is in de wijk Tolsteeg betaald parkeren ingevoerd. Dit heeft in korte tijd geleid tot een fors toegenomen parkeerdruk op plaatsen waar parkeren nog wel kosteloos is. Vooral winkeliers en klanten op het Smaragdplein ondervinden daar dagelijks de gevolgen van. Het parkeerterrein van het winkelcentrum staat de hele week vol met auto’s van forenzen van station Vaartsche Rijn en van buurtbewoners die uitwijken om zo betaald parkeren te omzeilen. Reguliere klanten kunnen hun auto nauwelijks meer kwijt en blijven weg. Bevoorrading van de winkels komt regematig in het gedrang.  Binnen enkele weken zagen de ondernemers al een flinke daling van hun omzet. Enkele van hen vrezen zelfs voor hun voortbestaan als de trend zich doorzet.   

De oplossing ligt wat SP-woordvoerder Tim Schipper betreft nadrukkelijk niet in de uitbreiding van het betaald parkeren op het Smaragdplein zelf. “Ook daarmee jaag je klanten weg en je verplaatst het probleem alleen maar. Alternatieven als invoeren van een blauwe zone of alleen betalen voor een bepaald deel van de dag zijn voor ons wel bespreekbaar”, aldus Schipper.

Lees hier de vragen van SP, CDA, PvdA en VVD

Reactie toevoegen

U bent hier