h

Succes SP: extra geld voor aanpak huisjesmelkers

6 juli 2018

Succes SP: extra geld voor aanpak huisjesmelkers

Foto: SP Utrecht

Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota op 5 juli kreeg de SP de gemeenteraad unaniem achter een voorstel om extra geld in te zetten voor de aanpak van huisjesmelkers. Ruim 1 miljoen is er daardoor beschikbaar gekomen voor de jaren 2021 en 2022. 

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Prachtig nieuws natuurlijk. In het nieuwe coalitieakkoord van GroenLinks, D66 en ChristenUnie was geen stuiver gereserveerd voor de jaren na 2020. Dit terwijl er zo’n enorme woningnood is dat ratten alle kansen aangrijpen om daarvan te profiteren. Dat vraagt om een niet aflatende aanpak.”

Dat de aanpak keihard nodig is blijkt telkens weer. Met grote regelmaat komen huisjesmelkers als Marcel van Hooijdonk en Betty Chang in het nieuws met hun malafide praktijken.

Het geld dat de SP inzette is een deel van een boekhoudkundige meevaller die aan het licht kwam kort voor de raadsvergadering. Schipper daarover: “Ja, dat kwam mooi uit. Anders had het natuurlijk ook gewoon geregeld moeten worden, maar nu hoefden we de begroting er niet voor binnenstebuiten te keren en we hoeven er niet iets anders voor te laten.”

U bent hier