h

SP steunt Buurtfeest Overvecht: Haal de racebaan uit onze buurt!

7 september 2018

SP steunt Buurtfeest Overvecht: Haal de racebaan uit onze buurt!

Foto: Eduard van Scheltinga

Op zondag 9 september organiseren buurtbewoners aan de Muylenborchdreef samen met de SP een buurtfeest tegen het hardrijden in hun straten. Tijdens het feest worden opgehaalde handtekeningen aan GL-wethouder Lot van Hooijdonk overhandigd. SP-raadslid Ruurt Wiegant: ‘Het stadsbestuur wil wel 19 miljoen euro uitgeven om de Kardinaal de Jongweg om te bouwen van een vierbaansweg naar een tweebaansweg, maar wil niks uitgeven aan veilige wegen in Overvecht. Er is blijkbaar wel geld voor mooie GroenLinks-plannetjes zoals een stadsboulevard, maar de gewone Overvechter mag in een onveilige wijk wonen. Heel mooi dat bewoners hiertegen in opstand komen. Wij steunen dat natuurlijk van harte!’

Het hardrijden in Overvecht is de buurtbewoners al jaren een doorn in het oog. Eerder dit jaar verongelukte nog een 16-jarige jongen op de Einsteindreef. Daarvoor was er een dodelijk ongeval op de Amazonedreef. Buurtbewoners zeiden dat je erop kon wachten met die racebaan. Overvechter Rietje Borm: ‘We willen dat er een zebrapad naar de speeltuin komt, dat van de Muylenborchdreef een woonerf wordt gemaakt en er flitspalen komen op de Theemsdreef en Neckardreef.’ Buurtbewoner Ries van Dijk: ‘Straks is het een van mijn kleinkinderen op weg naar de speeltuin. Ik durf ze er niet alleen naartoe te laten gaan.’

Reactie toevoegen

U bent hier