h

SP roept Lot van Hooijdonk opnieuw op het matje om Uithoflijn

25 januari 2019

SP roept Lot van Hooijdonk opnieuw op het matje om Uithoflijn

Er zijn mogelijk miljoenen over de balk gegooid bij de aanleg van de Uithoflijn blijkt uit een artikel van het AD vandaag. Een slordige 10 miljoen euro zou er aan aannemer BAM betaald zijn, zonder dat daar iets voor geleverd is. Eerder werd al duidelijk dat de Uithoflijn zeker 100 miljoen euro extra zal kosten.SP-fractievoorzitter Tim Schipper: ‘Het is al absurd dat de Uithoflijn maar liefst 100 miljoen euro extra gemeenschapsgeld kost. Nu blijkt ook nog eens dat GL-wethouder Van Hooijdonk totaal geen zicht heeft op waar het geld precies naartoe is gegaan. De SP wil zo snel mogelijk een spoeddebat met Van Hooijdonk. Als zij niet precies uit kan leggen wat haar ambtenaren hebben gedaan dan overweegt de SP een motie van wantrouwen.’

De problemen die het AD beschrijft zijn de reden dat de Provincie nog altijd geen goedgekeurde jaarrekening over 2017 kan overleggen. ‘De Provincie Utrecht krijgt nu geen geld meer van de minister. Het VVD/GL-provinciebestuur probeert het hele Uithofdebacle onder het tapijt te vegen omdat er verkiezingen aankomen. Ook daar zal de SP een spoeddebat eisen, maar het gaat hier om een gedeeld project, waar de gemeente aan meebetaalt en medeverantwoordelijk voor is. Als je zo makkelijk met gemeenschapsgeld omgaat, dan heb je wat uit te leggen. En als ze dat niet uit kan leggen dan moet zij rekenen op een motie van wantrouwen’, zegt Schipper.

Reactie toevoegen

U bent hier