h

Schipper: 'Stadsbestuur buigt weer voor multinational Klépierre'

5 maart 2019

Schipper: 'Stadsbestuur buigt weer voor multinational Klépierre'

Foto: Eduard van Scheltinga

Elke zomerse dag zitten en staan er talloze mensen op het nieuwe stationsplein tussen het station en Hoog Catharijne. In korte tijd is het plein onder het 'Bollendak' uitgegroeid tot één van de drukste pleinen van Utrecht. Het GL-D66-stadsbestuur wil het stationsplein nu weggeven aan de Franse multinational en eigenaar van Hoog Catharijne Klépierre. SP-fractievoorzitter Tim Schipper vindt dat het stadsbestuur weer buigt voor de multinational: 'Deze club verbande zelfs het jaarlijkse collecteren tijdens de kerstdagen door het Leger des Heils op Hoog Catharijne. Het is maar afwachten wat deze vastgoedboer straks allemaal gaat verbieden op het stationsplein dat nu nog van iedereen is. GL en D66 zouden zich moeten afvragen van wie onze stad is: de Utrechters of van de multinationals?'

Schipper heeft een zienswijze ingediend over het plan van het stadsbestuur en roept Utrechters op om hetzelfde te doen. 'Keer op keer moeten we weer ingrijpen omdat het stadsbestuur veel te veel naar Klépierre luistert en te weinig naar de rest van de stad. Zo vroeg Utrecht om trappen van het station naar de Moreelsebrug, maar ook dat zag Klépierre niet zitten omdat ze bang zijn dat ze inkomsten mislopen als mensen niet via Hoog Catharijne lopen.' Op donderdag 7 maart komt het onderwerp aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad.

U bent hier