h

SP: Geld voor zorg moet naar zorg en niet naar winsten

23 juli 2019

SP: Geld voor zorg moet naar zorg en niet naar winsten

Onlangs heeft het programma Pointer samen met Reporter Radio en Follow the Money blootgelegd dat miljoenen euro’s aan zorggeld niet aan zorg wordt besteed maar terecht komen bij winsten van zorginstellingen. Ook in Utrecht: hier kwamen de zorgorganisaties Medical Zorg, Kleurrijk Zorg, en Zorginstelling Professionals terecht op het landelijke lijstje van instellingen met hoge winsten.

‘Het is absurd dat geld voor zorg niet naar de zorg gaat maar naar extreme winsten. Zorginstellingen worden gerund als commerciële bedrijven. Maar ze vergeten dat ze bestaan om voor mensen te zorgen. Zorg waar wij met zijn allen voor betalen. Maar ondertussen worden er megawinsten gemaakt en dreigen er kinderen, mensen met een beperking, en ouderen de dupe te worden. Wat de SP betreft stopt dit nu,’ aldus SP-raadslid Ruurt Wiegant.

De SP wil dat het afgelopen is met de winsten van zorgorganisaties en dat geld voor zorg voortaan helemaal naar zorg gaat. Ook willen ze dat onderzocht wordt hoeveel zorggeld er in Utrecht wordt uitgekeerd als winst. Wiegant: ‘We betalen niet voor winsten van bedrijven. We hebben elke cent nodig om goede zorg te verlenen.’

De SP heeft naar aanleiding van het onderzoek vragen gesteld in de Gemeenteraad.

Reactie toevoegen

U bent hier