h

Gouden klok voor gemeente om trage aanpak verkeersveiligheid

9 januari 2020

Gouden klok voor gemeente om trage aanpak verkeersveiligheid

Foto: SP Utrecht

Buurtbewoners uit Overvecht hebben een gouden klok aangeboden aan de gemeente Utrecht. De klok staat op twee voor twaalf: het is de hoogste tijd voor de gemeente om concrete actie te ondernemen om de verkeersveiligheid van de wijk te verbeteren. De klok werd aan de gemeente aangeboden door buurtbewoner Rietje Borm tijdens een evenement georganiseerd door Project O waarin informatie werd gegeven over de prijsvraag ‘30 KM Goed Idee’. Voor deze prijsvraag worden bewoners gevraagd om hun ideeën over de verbetering van de verkeersveiligheid in de wijk in te dienen.

Verschillende bewonerscommissies in de wijk trekken al jaren aan de mouw van de gemeente om de problemen in de wijk aan te kaarten en om oplossingen aan te dragen. Zo voerde actiegroep ZONOR op 17 oktober actie samen met buurtbewoners van de wijkring rondom de Oranjerivierdreef en Zambesidreef tegen de onveilige verkeerssituatie. Bewonerscommissie LVOZ voert al enkele jaren actie om de gevaarlijke situaties bij de Theemsdreef-Neckardreef, de Muylenborchdreef en de Rapenburgdreef onder de aandacht te brengen. Hoewel er contact is geweest met de wethouder, is er tot op heden nog nauwelijks iets aangepakt.

Vijfentwintig miljoen

Om de verkeersveiligheid in Overvecht op een grondige en duurzame manier aan te pakken is meer nodig dan alleen een prijsvraag. Hierom is de SP een petitie gestart met de oproep tot een investering van 25 miljoen euro. De petitie vind je hier: https://utrecht.sp.nl/veilig

Foto: SP Utrecht
Foto: SP Utrecht

U bent hier