h

Had alFitrah contact met jeugdzorg?

19 februari 2020

Had alFitrah contact met jeugdzorg?

Foto: SP / Google

Bij het verhoor van de parlementaire ondervragingscommissie van de Tweede Kamer heeft Suhayb Salam, Imam van de stichting alFitrah, laten weten dat jeugdzorg en andere instellingen contact hebben met de stichting over zaken van kinderen. SP-raadslid Ruurt Wiegant wil snel van het stadsbestuur of dit klopt.

Wiegant: ‘Het is van de gekke als jeugdzorg met zaken over kinderen die hulp nodig hebben bij deze stichting aanklopt: niet alleen zijn er signalen dat AlFitrah jeugdzorg weghoudt bij kinderen die het juist hard nodig hebben, het leert kinderen ook dat het Nederlandse onderwijssysteem ze kapot maakt omdat ze wordt geleerd dat iedereen gelijk is.’

Wiegant stelt vragen aan het stadsbestuur. Wiegant: ‘Als de bewering van Salam klopt heeft het stadsbestuur flink wat uit te leggen. Kwetsbare kinderen naar dit soort foute instellingen sturen kan en mag niet gebeuren.’

U bent hier