h

Ontwikkelaar Merwedekanaalzone heeft lak aan huurafspraken: wethouder op het matje

23 oktober 2020

Ontwikkelaar Merwedekanaalzone heeft lak aan huurafspraken: wethouder op het matje

In een brief aan de gemeenteraad is bekend gemaakt dat de huurprijzen van de woningen aan de Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone veel hoger uit gaan vallen dan in eerste instantie beloofd. Dit is de zoveelste keer dat de afspraken met de gemeente door een vastgoedontwikkelaar worden genegeerd. Samen met andere partijen vraagt de SP een debat aan met verantwoordelijke wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks). 

In de raadsbrief schrijft de wethouder dat Ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP) zich niet houdt aan de prijsafspraken die met de gemeente zijn gemaakt. KWP vraagt 15 procent meer huur dan in 2016 overeengekomen. Appartementen van 41 vierkante meter worden hierdoor verhuurd voor een huurprijs vanaf 850 euro per maand.

De wethouder zegt hierdoor ‘onaangenaam verrast’ te zijn, maar gesprekken tussen de Gemeente en KWP hebben nog niets opgeleverd. Eerder vielen de koopprijzen in de Merwedekanaalzone ook al duurder uit dan verwacht. Wethouder Diepeveen gaf toen toe onvoldoende te hebben gestuurd.

Tim Schipper: “Als dit niet wordt teruggedraaid komt Kondor Wessels wat mij betreft verder hier in de stad nooit meer aan de bak.” Wederom blijkt dat het doen van een moreel appel op een vastgoedontwikkelaar geen resultaat oplevert. Als de coalitie betaalbare woningen wil bouwen in Utrecht, zullen ze wat de SP betreft meer de regie moeten pakken en harde afspraken moeten maken. "Daarnaast hebben we nooit meer iets gehoord over de belofte van KWP uit 2016 over 30% sociale huur op een naastgelegen stuk grond. Alle reden voor een stevig gesprek”, aldus Schipper.

De SP steunt het debat over de huurprijzen in de Merwedekanaalzone dat in door verschillende partijen in de raad wordt aangevraagd.

Reactie toevoegen

U bent hier