h

Plannen college in de prullenbak: Utrechtse aanvraag Groeifonds afgewezen

23 april 2021

Plannen college in de prullenbak: Utrechtse aanvraag Groeifonds afgewezen

Foto: SP

De aanvraag van €2,1 miljard bij het Nationale Groeifonds is afgewezen. De gemeente heeft dit geld nodig om het OV in de stad uit te breiden, en zo meer woningbouw mogelijk te maken. SP-raadslid Ruurt Wiegant gaf een reactie.

De afwijzing heeft grote gevolgen voor de toekomst van de stad. Wethouder van Hooijdonk heeft aangegeven dat zonder de investeringen de investeringen de 73.000 geplande woningen en 50.000 arbeidsplaatsen niet kunnen worden gerealiseerd. Utrecht loopt tegen de grenzen van haar groei aan, met toenemende files en een overspannen woningmarkt als gevolg.

SP-raadslid Ruurt Wiegant gaf een reactie: “Het probleem is dat de Gemeente hier sterk op heeft ingezet: er kan nog maar weinig gebouwd worden in de stad zonder dit geld. De plannen van het college kunnen dus de prullenbak in.”

De SP wil dat de Gemeente de plannen voor dure tramlijnen laat varen en inzet op een sterk en flexibel busnetwerk. Projecten als de NRU en de Westelijke stadsboulevard moeten worden geschrapt en het geld moet worden besteed aan projecten die meer doen voor de woningbouw in de stad. Wiegant: “Het verstikkende gebrek aan betaalbare huurwoningen in Utrecht moet aangepakt worden. Door dit soort projecten om te buigen kan het College daar eens echt werk van maken in plaats van dromerige plannen aan het Rijk presenteren en dan heel teleurgesteld zijn als die worden afgewezen.”

Reactie toevoegen

U bent hier