h

lijsttrekker gr2022 gezocht!

25 mei 2021

lijsttrekker gr2022 gezocht!

In 2022 staan de gemeenteraadsverkiezingen weer op de politieke agenda. Vaststelling van het verkiezingsprogramma en samenstelling van de kandidatenlijst is een belangrijke verantwoordelijkheid van onze afdeling. Daarnaast zijn we op zoek naar een nieuwe lijsttrekker! Wil jij de politieke kar gaan trekken namens de SP in Utrecht? Beschik je over de kwaliteiten die ervoor nodig zijn? Meld je dan nu aan!

Lijsttrekker zijn, wat houdt dat nou in?

Als lijsttrekker ben je het boegbeeld van de partij en de campagne. Je neemt deel aan de grote debatten namens de SP, en je zorgt dat de top 5 / top 10 van de nieuwe kandidatenlijst een team vormen in de campagne. De rol van lijsttrekker reikt echter verder dan de verkiezingen: als we zetels in de Utrechtse gemeenteraad bemachtigen, dan ben je de komende jaren het eerste aanspreekpunt voor de media, en dien je in staat te zijn om het verhaal van de SP op een aantrekkelijke manier in de etalage te zetten. Je volgt niet alleen het nieuws, maar weet ook zelf nieuws te maken. Daarnaast ben je actief op social media, en vind je het leuk om met (groepen) mensen die SP zouden moeten stemmen in gesprek te gaan. 

 

Daarnaast committeer je je aan de volgende randvoorwaarden:

  • Je onderschrijft het gedachtegoed van de SP, en draagt dit gedachtegoed uit;
  • Je schrikt niet weg van de taaie beleidsdocumenten waar Gemeenteraadsleden mee te maken hebben, en kan die informatie vertalen in politieke standpunten;
  • Je vertaalt politieke uitgangspunten naar actie, zowel binnen als buiten de Gemeenteraad;
  • Je bent bereid tijd te investeren en je bij te scholen;
  • Je bent lid van de SP en stemt in met het afdragen van de raadsvergoeding aan de partij;

Politieke visie

De politieke visie waarmee je lijsttrekker wordt is een belangrijk aspect van je kandidatuur. Wij vragen daarom aan alle kandidaat-lijsttrekkers om zich aan te melden met een verhaal, of politiek program, op basis waarvan zij verkozen willen worden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 juli gaan de kandidaat-lijsttrekkers met elkaar in debat om met de leden van de afdeling een politieke discussie te voeren over hun kandidatuur.

Wil jij de SP Utrecht vertegenwoordigen als lijsttrekker de komende gemeenteraadsverkiezingen, stuur dan een politiek statement of programma op, met daarin je visie op de rol van de SP in de Utrechtse Gemeenteraad, en met name de rol van de SP in de Utrechtse samenleving.

  • Je schrijft een politiek statement/programma van max. 1 a 2 A4 en stuurt deze voor 21-6-21 naar utrecht@sp.nl
  • Je bent aanwezig op de ledenvergadering van 12-7-2021 waar de lijsttrekker door de leden van de SP Utrecht zal worden verkozen. 
  • De gekozen lijsttrekker schuift bij de kandidatencommissie en de programmacommissie aan als adviseur

Interesse?

Denk jij dat SP volksvertegenwoordiger zijn misschien iets voor jou is? Dan heeft de SP je nodig. Stuur voor 21-6-21 je sollicitatie, inclusief politiek programma, naar utrecht@sp.nl.

 

Reactie toevoegen

U bent hier