h

SP Utrecht kiest Floris Boudens als lijsttrekker voor GR2022

12 juli 2021

SP Utrecht kiest Floris Boudens als lijsttrekker voor GR2022

Foto: Desiree Meulemans

Op de Algemene Ledenvergadering van maandagavond 12 juli hebben de Utrechtse SP'ers Floris Boudens verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Hij nam het op tegen zittend raadslid Ruurt Wiegant. 

Floris Boudens (25) is masterstudent aan de Universiteit Utrecht bij de masteropleiding History and Philosophy of Science. Hij zat in het collegejaar 2018-2019 in de Universiteitsraad en genereerde faam als de student die aan de bel trok over de torenhoge declaratiekosten van bestuursvoorzitter Anton Pijpers. Sinds begin dit jaar is Floris fractiemedewerker bij de Utrechtse SP-fractie in de gemeenteraad. 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering konden de leden van de SP Utrecht de kandidaat-lijsttrekkers het vuur aan de schenen leggen. Uiteindelijk werd de stemming met een nipte meerderheid beslecht. 

In reactie op de overwinning zegt Floris: “Volgens mij moeten we weer doorbreken bij jongere Utrechters. Dat kunnen we het beste doen door verjonging, verlevendiging en verlinksing van de partij”

Floris zal Tim Schipper, huidig fractievoorzitter en gemeenteraads-nestor, opvolgen als lijsttrekker. 

Tijdens de avond kwamen er een aantal speerpunten van de nieuwe lijsttrekker voorbij: "Het grootste probleem van Utrecht is betaalbaar wonen. We moeten daarom een woonplicht instellen, zodat huizen naar mensen gaan die er willen wonen. Huisjesmelken wordt daarbij verboden. Daarnaast is het belangrijk om ook op lokaal niveau onze democratische rechten te blijven beschermen, zoals het demonstratierecht. We zien dat dit bij onze nieuwe Burgemeester onder druk staat."

De komende periode gaat Floris aan de slag om met de programma- en kandidatencommissie een nieuw verkiezingsprogramma en kandidatenlijst samen te stellen. Deze worden in november in concept-versie aan de leden van de afdeling gepresenteerd. 

Reactie toevoegen

U bent hier