h

Afscheid Tim en Ruurt als gemeenteraadslid

29 maart 2022

Afscheid Tim en Ruurt als gemeenteraadslid

Foto: antonio veloso

In een buitengewone raadsvergadering werd vanmiddag afscheid genomen van 23 van de 45 Utrechtse gemeenteraadsleden waaronder SP-ers Tim Schipper en Ruurt Wiegant.

Burgemeester Sharon Dijksma karakteriseerde Ruurt als een gemeenteraadslid dat altijd spreektijd over hield en tóch in staat was de kern van zijn boodschap helder over te brengen. Hij was ook iemand die actie & fractie goed wist te combineren. Als een van de drie raadsleden uit Overvecht organiseerde hij een actiefeest voor bewoners die de overlast van hardrijdende auto’s in hun buurt beu waren. Met succes.

Foto: Lies Schmidt

Met het afscheid van Tim Schipper na 16 jaar lidmaatschap van de raad vertrekt iemand iemand met ausdauer. Een bijtertje. Een vriendelijk bijtertje weliswaar, maar iemand die je niet snel van je afschudde als hij het gevoel had dat hij beet had. Zeg maar een type Jan Wouters. Dat klopt ook wel met zijn voetballende kwaliteiten, hij was het enige raadslid dat voor alle letters van de Utrechtse cultclub VSC gespeeld heeft: Velox, SVVU (de Spoorweg Voetbal vereniging Utrecht) en Celeritudo.

Tim stond voor de mensen die het wat minder getroffen hadden. Zo streed hij vanaf 2006 tegen de sloop van sociale huurwoningen als de huurders daar tegen waren. En niet zonder resultaat: er wordt in de sociale huur nu véél minder gesloopt. Een mooi voorbeeld was de strijd voor het behoud van complex 507 van Bo-ex in Lombok. Die discussie heeft 11 jaar geduurd, maar eindigde in een overwinning voor de bewoners.

Tim en Ruurt blijven zich ook na de verkiezingen als fractiemedewerker actief. Dat gaat Yvonne Hessel, die morgen als raadslid beëdigd wordt, helpen om een vliegende start te maken!

Nawoord Tim
Na 16 jaar in de raad, waarvan ruim 15 jaar als fractievoorzitter, was het tijd om het stokje over te dragen. Helemaal weg ben ik niet, want ik mag voorlopig in de rol van fractiemedewerker onze nieuwe 'spits' Yvonne Hessel gaan ondersteunen. Heel trots ben ik op de zilveren tomaat, die ik uit handen van Paulus Jansen namens de SP mocht ontvangen. Dank aan iedereen die mij in deze 16 jaar heeft bijgestaan in de raad en daarbuiten. 

Voor wie het gemist heeft hier mijn laatste woorden als raadslid. 

Reacties

Aan Tim Schipper bewaar ik hele goede herinneringen, dankzij de strijd die we indertijd voerden tegen de sloop van de THEMA-flats in Overvecht. De SP-slogan "groen voor poen" was ons uit het hart gegrepen. De Bewonerscommissie Noordelijk Gagelgroen ("huizen voor groen, niet doen") voelde zich zeer gesteund. Hopelijk hebben Tims onvermoeibare inspanningen blijvend effect voor de bewoners van Overvecht!

Ik heb Tim leren kennen als een sympathiek en strijdbaar persoon die bereid was om acties van bewoners te ondersteunen zoals de strijd van de bewoners uit Welgelegen tegen de mogelijke bouw van een woontoren op het Rachmaninoffplantsoen. Hij heeft ons, samen met andere SP-ers, met raad en daad bijgestaan in die strijd.

Reactie toevoegen

U bent hier