h

SP: Tekorten bieb niet ten koste van de wijkvestigingen

6 april 2022

SP: Tekorten bieb niet ten koste van de wijkvestigingen

Foto: SP

Onlangs kwam naar buiten dat de Bibliotheek Utrecht een financieel tekort van €1,5 miljoen per jaar heeft. Scenario’s om dit op te lossen komen nog naar de gemeenteraad, maar de SP wil nu al de zekerheid dat dit niet ten koste van de wijkvestigingen gaat.

SP-raadslid Yvonne Hessel: “Een groeiende stad betekent ook een groeiende bibliotheek. De gemeente is wat de SP betreft verantwoordelijk voor het bereikbaar blijven van de bieb voor alle Utrechters.”

Wijkvestigingen van de bibliotheek staan al langer onder druk met dreigende kortere openingstijden of sluitingen. Hessel: “Juist de wijkvestigingen zijn cruciaal voor de Utrechters die de bieb het hardst nodig hebben. Als dat in gevaar dreigt te komen zullen we onze motie ‘Prestigebieb niet ten koste van wijkfilialen’ uit 2014 opnieuw indienen om te verzekeren dat de wijkvestigingen open blijven.”

Reactie toevoegen

U bent hier