h

Dit spandoek kan eraf (voorlopig)

31 mei 2022

Dit spandoek kan eraf (voorlopig)

Mitros heeft besloten te stoppen met de verkoop van sociale huurwoningen in de Oosterbuurt (Zonstraat e.o.). Een fraai resultaat van de niet aflatende inzet van de buurtbewoners die hier al een aantal jaren voor knokten. Tijdens de feestelijke onthulling van een tegeltableau door de burgemeester kondigde Jos Schuurman, voorzitter van de bewonerscommissie, aan dat het spandoek zal worden weggehaald.

Al sinds de jaren '90 van de vorige eeuw werden alle vrijkomende sociale huurwoningen in de buurt verkocht door Mitros. In 2019 besloten de buurtbewoners dat het klaar moest zijn daarmee en trokken aan de bel bij Mitros en de gemeenteraad. 

Na 3 jaar van actie en overleg kwam niet lang geleden dan het goede nieuws. Ook Mitros vindt nu dat de buurt 'in balans' is. Ook in Oosterbuurt moeten voldoende sociale huurwoningen overblijven. Dat was een feestje waard.  

Het spandoek wordt weggehaald, maar niet weggegooid, want de verkoopstop geldt voorlopig tot 2025. De SP zal zich in de raad hard maken voor een langdurige verlenging daarvan.

                       Het tegeltableau: Zonstraat jaren '10 vorige eeuw

Reactie toevoegen

U bent hier