h

Tentoonstelling 'weggecijferd, teruggevochten'

30 augustus 2022

Tentoonstelling 'weggecijferd, teruggevochten'

Foto: SP

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Vanaf 30 augustus is de tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' te zien op het stationsplein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. De tentoonstelling toont acht grote foto's van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen.

De foto's, met een grootte van twee bij twee meter, geven de gedupeerde gezinnen een gezicht. SP-leider Lilian Marijnissen: 'Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van ons huidige systeem zien. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden. Met deze tentoonstelling willen we aandacht blijven vragen voor het toeslagenschandaal dat voor veel getroffen ouders en kinderen nog steeds niet is opgelost.’

De SP organiseert op woensdag 31 augustus om 11:00 uur een bijeenkomst op het stationsplein bij de tentoonstelling om deze te openen. Tijdens deze opening zullen Kristie Rongen, ouder in het toeslagenschandaal, Bert Teunissen, fotograaf van het fotoboek, en Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP en één van de aanjagers van het onthullen van het schandaal, aanwezig zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier