h

Woonprotest!

22 april 2024

Woonprotest!

Foto: Wonprotest Utrecht

Bijna 6% huurverhoging per 1 juli. En dat bovenop alle lastenstijgingen die huurders de afgelopen jaren al voor de kiezen hebben gekregen. Alle reden voor Woonprotest om opnieuw te demonstreren tegen deze misstand. Dat gebeurde op 21 april bij het kantoor van de Utrechtse woningbouwcorporaties (STUW) in Lunetten. Onder andere de SP en FNV Lokaal ondersteunen de oproep om de huurverhoging te weigeren.

Namens Woonprotest Utrecht richtte Doenja zich tot de vertegenwoordigers van de STUW, die op deze zondag toch zo sportief waren erbij te zijn. Deze huurverhoging is onredelijk. De overheid moet ingrijpen en daar moet u sterker op aandringen, in plaats van de rekening weer bij de huurders te leggen, was de kern van haar betoog.

Foto: Tim Schipper
           Reijnder-Jan Spits (STUW) en Doenja van Woonprotest Utrecht

De discussie die daarop volgde bracht de partijen niet dichter bij elkaar, ook al zei de vertegenwoordiger van de STUW dat ze hetzelfde voor ogen hebben: voldoende en betaalbare woningen. Die huurverhoging is daarom onontkoombaar, zo beweerde hij.

Ben je het huurbeleid ook zat? Ga dan naar de website van 'Wij weigeren de huurverhoging' en doe mee met Woonprotest.

Reactie toevoegen

U bent hier