h

Jaarbeurs rukt op over het kanaal

11 maart 2005

Jaarbeurs rukt op over het kanaal

NIEUWSBERICHT SP Utrecht 11-03-2005

De SP en GroenLinks hebben in de gemeenteraad opheldering gevraagd over de aankoop van de Terberg/Honders garage door de Jaarbeurs.

De garage, pal tegenover het Casino bij het Merwedekanaal, is een volgende dominosteen in de expansie van de Jaarbeurs aan de westzijde van het Merwedekanaal.

Keer op keer heeft de Utrechtse gemeenteraad uitgesproken dat deze ontwikkeling ongewenst is. Maar net zo vaak legt het College het beursimperium geen strobreed in de weg, in de rug gesteund door de coalitie.
Met name van Leefbaar Utrecht is dat zeer opmerkelijk: die partij had in zijn verkiezingsprogramma staan dat de Jaarbeurs helemaal weg moet uit de binnenstad.

De verkeersoverlast in de buurt van het Honders-terrein ten gevolge van de Jaarbeursactiviteiten is nu al groot: dat is een van de redenen van de garage om te verkassen naar de autoboulevard. Door de uitbreiding dreigt de overlast in de toekomst nóg groter te worden. De gemeente Utrecht wilde het Honders-terrein herbestemmen tot woningbouwlocatie, maar dat dreigt nu door de Jaarbeurs gefrustreerd te worden.

meer lezen: schriftelijke vragen

Reactie toevoegen

U bent hier