h

Geef bewoners Wulpstraat hun achterom

29 maart 2007

Geef bewoners Wulpstraat hun achterom

In het AD/UN van zaterdag 24 maart stond een artikel over de bouwplannen op het voormalige van der Lindenterrein, tussen de Oosterkade, Wulpstraat en Albatrosstraat. In de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 13 maart heeft D66 hier ook een vraag over gesteld. In dit geval ging het met name om een achterom langs de huizen dat aanvankelijk in het bouwplan nog mogelijk was. Een achterom van ongeveer een meter breed, vanuit de Oosterkade achterlangs de Wulpstraat richting de Albatrosstraat. In het definitieve bouwplan is dit geschrapt. Nu tijdens de voorbereidingen van de bouw, is er een groot deel van de grond afgegraven van het terrein waardoor de achtererven van panden aan de Wulpstraat, Oosterkade en Albatrosstraat afkalven. Eén huis van een particulier, Oosterkade 21, heeft last van behoorlijke scheuren in het pand.

Dit leidt D66 en de SP tot de volgende vragen aan het college:

1.Waarom is afgezien van een mogelijkheid tot achterom in het definitieve bouwplan?

2.Bent u het met D66 en SP eens dat de bewoners van de Wulpstraat terecht hadden gerekend op de aanleg van een achterom, bezien in het licht van eerdere communicatie daarover?

3.Bent u bereid de mogelijkheid van een achterom alsnog bespreekbaar te maken met de bouwer?

4.Waarom is er afgegraven tot en met de kadestrale grenzen van de panden, waardoor tuinen verzakken en afkalven?

5.Hoe wilt u de schade van de tuinen en erven bij de particuliere woningen rondom het van der Lindenterrein (laten) herstellen?

6.Wilt u een onderzoek (laten) doen aan de scheuren aan de Oosterkade 21?

7.Is het mogelijk om omwonenden te informeren van de planning van de bouw?

8.Zo ja, wilt u met de omwonenden (laten) bespreken hoe overlast tijdens de bouw zoveel mogelijk voorkomen kan worden?

U bent hier