h

SP-leden praten over sloop in Utrecht

1 april 2008

SP-leden praten over sloop in Utrecht

 

_dsc0072.jpgFoto: Francis van Boxtel

Afgelopen zaterdag waren SP-leden bijeen om de koppen bij elkaar te steken over de sloopagenda van het gemeentebestuur. Waar Het Kleine Wijk al tegen de zin van de SP sneuvelde, en de strijd voor Complex 507 in Lombok al jaren voortduurt, hangen er ook veel nieuwe plannen in de lucht, vooral voor Overvecht en Kanaleneiland.

Drie gasten van de bewonersfederatie 507 spraken indringend over alles wat woningcorporatie Bo-ex de afgelopen twintig heeft geprobeerd om de bewoners te laten instemmen met de sloopplannen, onder andere door er een koppelverkoop van te maken met de broodnodige renovatie van een ander deel van het complex.

Utrechts SP-Kamerlid Paulus Jansen gaf een college over de plannen van minister Vogelaar en hoe het beleid steeds minder over de problemen in de wijk lijkt te gaan, en steeds meer over het gevecht met de woningcorporaties.

In de middag werd er druk gediscussieerd over het thema, en werden strategieën en plannen bedacht om renovatie bovenaan de agenda te krijgen, en de sloop tegen te houden van huizen die op de woningmarkt niet gemist kunnen worden.

Zie ook: SP volgt sloopplannen De Gagel op de voet

U bent hier