h

6000 handtekeningen voor 'AOW omhoog' opgehaald op 50+-beurs

1 oktober 2008

6000 handtekeningen voor 'AOW omhoog' opgehaald op 50+-beurs

Sp'er Gonnie Oosterbaan verzamelt handtekeningen op de 50+-beursOp de SP-stand van de 50+-beurs (17-21 september) in de Utrechtse Jaarbeurs zijn ruim 6000 handtekeningen opgehaald voor het burgerinitiatief van het platform 'AOW omhoog'. Het platform pleit voor een AOW-verhoging van minimaal 15% om de loop der jaren opgebouwde achterstand van 15 à 17% weg te werken.

Als er minstens 40.000 handtekeningen zijn, en een goede argumentatie, is er sprake van een zogenaamd Burgerinitiatief, een soort referendum. Hiermee kan afgedwongen worden dat een onderwerp behandeld wordt in de Tweede Kamer. Wilt u meehelpen? Op www.aowomhoog.nl kunt u handtekeningenlijsten downloaden en meer info krijgen over het platform. Op 1 oktober - Internationale Ouderendag - waren de vrijwilligers van de SP onder de leuze 'respect voor ouderen' overigens ook aanwezig op de Vredenburg om handtekeningen te verzamelen.

U bent hier