h

Muziekpaleis: de Utrechtse Noord-Zuidlijn?

8 mei 2009

Muziekpaleis: de Utrechtse Noord-Zuidlijn?

 

Door fractievoorzitter Tim Schipper

Miljoenen tekort op de Rode Doos, de succesvolste partner die het contract dreigt te ontbinden en nu een nieuwe miljoenentegenvaller bij de verbouwing van de Grote Zaal aan het Vredenburg.

Hoezo kredietcrisis?       (foto: CU2030.nl)

Alle voortekenen van een Utrechtse variant van de Noord-Zuidlijn en dan hebben we het nog maar over een van de vele risicoprojecten in het Stationsgebied. De SP-fractie houdt het hart vast voor de uiteindelijke afrekening, die op het bordje van de gemeente - en daarmee van de Utrechtse burger - terecht gaat komen.

Zo langzamerhand lijkt de tijd rijp om eens uit te zoeken wat het kost om dit prestigeproject af te blazen, want dat de stad zich er zwaar aan gaat vertillen lijkt me duidelijk. We zijn heel benieuwd naar de hoogte van het extra krediet waar wethouder Harm Janssen in juni om komt vragen.

U bent hier