h

Actie 65-blijft-65 van start in Utrecht

28 juni 2009

Actie 65-blijft-65 van start in Utrecht

agnes-kant-65blijft65_kleinAfgelopen zaterdag gaf Agnes Kant, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, op de Stadhuisbrug in Utrecht, het startsein voor de actie 65 blijft 65. "Alle partijen in de regering waren voor de verkiezingen tegen verhoging van de AOW-leeftijd. Wat hier gebeurt valt niet meer onder de noemer draaien, het is regelrecht bedrog." Uit onderzoek van De Hond in opdracht van de SP blijkt dat 68% van de Nederlanders dit geen goede crisismaatregel vindt.

Naast fractieleden, bestuursleden en actieve leden uit de SP Afdeling Utrecht waren er meer dan 150 SP-ers uit het hele land aanwezig bij deze betoging. Als startsein van de actie onthulde Agnes Kant drie kruilators. De kruilator is een kruising tussen rollator en een kruiwagen, naar de spotprent van Tom Collignon.
agnes_651

Kant: "De SP staat pal voor het verworven recht op AOW met 65 jaar. De mensen in het land zullen merken welke partij hun bondgenoot is, en welke partijen misbruik maken van de crisis om rechten af te breken. De verhoging van AOW-leeftijd naar 67 jaar is ongewenst, onzinnig en onnodig."

In haar toespraak benadrukte Kant dat de verhoging van de AOW-leeftijd geen onvermijdelijk iets is, maar een politieke keuze. "Deze regering maakt de verkeerde keuze. De keuze zou moeten zijn, mensen hun oude dag gunnen. Maar deze regering kiest ervoor om met miljarden villabezit te subsidiƫren en straaljagers te kopen."

Uit onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van de SP, blijkt dat 68% van de Nederlanders verhoging van de AOW-leeftijd geen goede crisismaatregel vindt. De afschaffing van de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de 1 miljoen euro kan op veel meer draagvlak rekenen. Ook een meerderheid van de coalitiepartijen is hier voor.

Voor meer informatie kijk op:
www.65blijft65.nl

65blijft65

U bent hier