h

Modderfiguur gemeente in rechtzaak tegen autodemontagebedrijf van Maanen

14 september 2009

Modderfiguur gemeente in rechtzaak tegen autodemontagebedrijf van Maanen

Het valt blijkbaar niet mee voor het college om op een fatsoenlijke manier om te gaan met een ondernemer die al decennia lang in Utrecht gevestigd is. De SP is het spoor volledig bijster over de handelwijze van de gemeente bij de verwerving van de grond van Autodemontagebedrijf van Maanen. Grond die nodig is voor de realisatie van Leidsche Rijn Centrum.

Van MaanenAutodemontagebedrijf van Maanen

Een rechtzaak van de gemeente over de vraag of van Maanen al dan niet een bestaande huurovereenkomst heeft met de gemeente werd glansrijk verloren, waarop hoger beroep werd aangetekend. Parallel hieraan startte de gemeente ook een nieuwe procedure om de huurovereenkomst te beƫindigen, volledig in tegenspraak met de toezegging van wethouder Bosch om opnieuw in gesprek te gaan met van Maanen.

Dat werd de kantonrechter te dol. Hij wees de behandeling van de nieuwe huurbeeindigingszaak afgelopen donderdag dan ook af. Huurt-ie nou, of huurt-ie niet? Gemeente; word eerst maar eens wijs over die vraag en kom terug als dat huiswerk gedaan is. De gemeente, vertegenwoordigd door mr. Tomlow, trok het hoger beroep in.

Gevolgen: een modderfiguur voor de gemeente, nihil voortgang bij de verwerving van de grond, vertraging bij de ontwikkeling van Leidsche Rijn Centrum en een ondernemer die letterlijk en figuurlijk ziek is van de situatie.

Redenen te over voor de SP om opnieuw schriftelijke vragen te stellen aan het college, waaronder de vraag hoeveel de inzet van mr. Tomlow in deze kwestie inmiddels heeft gekost. Kan wel eens aardig zijn om te weten, zeker met de kwestie van de man van 1,4 miljoen nog vers in het geheugen.

Als dit de staande praktijk is, gaat het voor het college niet aan om te jammeren over vertragingen bij bouwprojecten in de stad. Kafka kan er een puntje aan zuigen.

De SP wil voor alles een fatsoenlijke behandeling van van Maanen. Die zit nu al jaren klem tussen hamer en aambeeld en gaat eraan kapot.

De eerdere vragen van de SP zijn hier te lezen.

U bent hier