h

De internationalisering wordt duur betaald

7 januari 2010

De internationalisering wordt duur betaald

.. door studenten.

De Utrechtse universiteit en hogeschool doen graag duur over internationalisering. Net als de gemeente. Hoe duur, kunnen internationale studenten goed vertellen. Uit artikelen in het UN(AD) van gisteren en vandaag blijkt dat internationale studenten zich in Utrecht blauw betalen en vaak ook bij huisjesmelkers terecht komen. De studentenvakbond USF riep tevergeefs op wat aan die toestanden te doen.

SP gemeenteraadslid Chris Baerveldt vindt de reactie van universiteit en hogeschool onverschillig en koud en zei in het UN van 6 januari: "Er is een hoop geschreeuw over Utrecht als internationale studentenstad, terwijl de studenten die dit mogelijk moeten maken door hun onderwijsinstellingen aan hun lot worden overgelaten (...)". Internationalisering is kennelijk vooral iets voor mooie brochures.

Overigens voert ROOD in de SP actie tegen huisjesmelkers in Utrecht: zie www.melkpunt.nl

U bent hier